Ingredienser

4 salte svineknoker
2 l eplesaft
2 gule løk
1 gulrot
1 purre
100 g sellerirot
2 laurbærblader
5 hele korn med pepper
4 ss finhakket frisk timian
3 gelatinplater
salt og pepper
spekeskinke i tynne skiver, parma- eller serranoskinke

Sennepskrem
2 dl seterrømme
2 ss grov dijonsennep
1 sitron (bare revet skall)
1 ts finhakket gressløk
salt og pepper
litt sukker

Tilberedning

Rens og kutt grønnsakene i grove biter. Fres grønnsakene blanke i en kjele.
Legg på svineknokene og krydder, hell på eplesaft til det dekker. Kok opp å la trekke til knokene er møre ca 1 1/2 -2 timer. Ta ut knokene, rens dem og kutt dem i grove biter. Så finhakket timian. Smak til med salt og pepper.
For en smurt brødform eller lignende, og dekk den med tynne skiver med skinke. Bløt gelatinen i kaldt vann. Sil av vannet og tilsett gelatin. Fyll knokekjøttet i formene og press dem godt ned. Hell over litt kraft. Settes på kjøl under press til neste dag.

Sennepskrem:
Stivpisk rømmen.
Tilsett sennep.
Gressløk og sitronskall.
Smakes til med salt, pepper
og sukker.

Ha gode syltede rødbeter til ved servering.

(Besøkt 205 ganger, 1 besøk i dag)