Ingredienser

10-12 poteter, ca. 1 kg
2 dl vann
1 ts salt
4 gulrøtter, ca. 400 g
2 dl ekstra lett rømme
1 ss Maizena maisstivelse
1/2 knippe fersk estragon
4 svinekoteletter
2 kryddermål malt hvit pepper
1 ss flytende margarin
1 ts salt
1 kryddermål pepper

Tilberedning

Skrell eventuelt potetene og kok dem myke. Skrell gulrøttene og skjær dem i tynne skiver. Kok dem myke i 2 dl vann med 1 ts salt i ca. 5 min. Rør inn rømmen i kasserollen. Bland 1 ss Maizena maisstivelse med litt kaldt vann. Bland jevningen med gulrøttene og la det koke opp. Hakk estragonen og rør i. Smak til med 2 kryddermål sukker og 1 kryddermål hvit pepper. Kutt et par snitt i kanten på kotelettene. Stek dem i 1 ss flytende margarin, ca. 4 min på hver side. Krydre med 1 ts salt og 1 kryddermål pepper.
Server kotelettene med stuede gulrøtter, poteter og tomatbåter.
Frukt til dessert, f.eks. pærer.

(Besøkt 109 ganger, 1 besøk i dag)