Ingredienser

1 fersk svineknoke
200 g lever av kylling
1/2 dl akevitt
2 g nitritsalt
6 gelatinplater
5 dl kjøttkraft / buljong

4-8 tynne skiver spekeskinke (gjerne langtidsmodnet)

Smørsaus
250 g smør
1 sjalottløk
1/2 dl kremfløte
1 dl hvitvin (riesling)

Dessuten
lettkokt spisskål / kinakål
mango i båter
ristede pinekjerner
bladpersille og basilikum

Tilberedning

Terrin:
Kok knoken mør i lettsaltet vann og og plukk kjøttet av benet. Mariner leveren i nitrittsalt og akevitt natten over. Klappes tør og renses. Legg kjøtt og lever lagvis i terrinform. Legg gelatin i kaldt vann 5 minutter. Ta platene opp og kryst. Ha gelatinen i varm kraft og rør til den er oppløst. Hell kraften over kjøttet i formen. La den stivne i kjøleskapet.

Saus:
Finhakk sjalottløk og kok den med hvitvin til Du har 1 ss tilbake. Hell i fløten og kok opp. Tilsett smør i småbiter, litt etter litt, under stadig visping. Svak varme. Hold sausen under kokepunktet. Den kan ellers lett sprekke. Sil fra sjalottløken.

Ha en avrent «kålseng» på hver tallerken. Hell smørsausen over. Så en tykk liten terrinskive. Pynt med skinken, mango og de friske urtene.

(Besøkt 289 ganger, 1 besøk i dag)