Ingredienser

½ svinehode
litt kalvekjøtt
1 ½ ts pepper
1 ts nellik
1 ½ ss salt

Tilberedning

Rens hodet og legg det i vann 1 døgn. Legg hodet i kokekaret med bensiden ned. Fyll på kokende vann, med 1 ts salt pr. liter, til det står så vidt over hodet. Kok i 2 – 2 ½ time etter størrelsen på hodet. La kalvekjøttet koke med den siste timen.

Ta hodet opp i en langpanne. Skjær av svoren og løs kjøtt og flesk fra bena. Fjern årer og etler. Skjær kjøtt og flesk i strimler.

Vri syltekledet opp i varmt vann, og legg det i en form. Legg kjøtt og flesk lagvis med salt og krydder mellom. Brett kledet fast og jevnt rundt, sy med lange sting, og knyt for begge endene med bomullstråd. Legg sylten i den kokende kraften, og la det trekke i 15-20 minutter.

Legg sylten i press til neste dag. Smak på. Er den for lite salt så legg i syltelake 2-3 døgn.

Bland 1 liter vann med 150 g salt og rør til saltet er oppløst.

(Besøkt 278 ganger, 1 besøk i dag)