Ingredienser

400 g uerfilet
1 dl tykk, hvit saus
1 eggeplomme
1 sjalottløk, finhakket
Salt og pepper
5 dl soyaolje til fritering
Urter etter smak
10-12 sateispyd, delt i 2

Panering:
1 egg
100 g mel
100 g brødrasp/kavring

Dip:
2 eggeplommer
1,5 dl soyaolje
2 ss chiliolje
1/2 ss tomatpuré
1 ss portvin
1 ss sherry
1 ss sitronsaft
Salt og pepper

Tilberedning

Kvern eller finhakk fisken og bland den med hvit saus, eggeplomme, hakkede urter og finhakket løk. La farsen stå i kjøleskapet minst 1 time før du ruller den ut til små boller (3-4 cm diameter). Vend bollene i mel, sammenpisket egg og brødrasp. Varm opp soyaoljen og fritér bollene gylne (4-5 minutter). Stikk en tannstikker (uten smak!) eller en bit av et sateispyd i hver bolle.

Dip: Bland alt bortsett fra oljene. Pisk inn oljene til massen blir jevn. Smak til med salt og pepper.

(Besøkt 78 ganger, 1 besøk i dag)