Ingredienser

150 gr margarin
1 liter melk
1/2 liter store havregryn
1 dl farin ( gjerne 1/2 dl)
50 gr gjær
1/2 ts salt
1 dl havrekli
ca.15 dl hvetemel
bytt gjerne noe ut m grovere mel her)

Tilberedning

Bruk en stor gryte, så kan hele deigen lages her. Smelt margarin og ha oppi melka, la den koke opp.

Tilsett havregryn og la blandingen kjølne til gjærvarmt.

Tilsett gjær, farin og salt.
Tilsett mel, men spar noe til utkjevling.
Kjevles ut ca 1 cm tykk.
(kan også trilles boller som klemmes flate) Stikk ut rundinger og legg på bakepapir.
La heve 15-25 minutter, prikk med gaffel og stek i ovnen ved 200 grader i 12-18 minutter.
(kan pensles med vispet egg hvis man foretrekker blank, fin overflate)

Fine til frysen, kan tines i brødristeren. Brukes i stedet for brød til vanlig pålegg, smaker veldig godt med salt pålegg eller kokt egg osv.

(Besøkt 321 ganger, 1 besøk i dag)