1 1/2 kg blåskjell
2 dl hvitvin
Saus:
2 sjalottløk, finskåret
2 fedd hvitløk, finskåret
1 ss maisolje
1 ts hvitvineddik
1 ts karripasta, asiatisk
1/2 rød chili, finskåret
2 korianderrøtter, revet
10 g ingefær, fersk finskåret
2 limeblad, finskåret
4 dl kokosmelk
Garnityr:
1 vårløk, i skiver
1 tomat, i terninger
1/2 agurk, i terninger
1 mango, i terninger
1 chili, finhakket
Korianderblader
Kok skjellene under lokk med hvitvin ca 3-5 min. Hell av blåskjellkraften. Bruk den til sausen. Hold skjellene varme.
Sauter sjalottløk og hvitløk. Tilsett eddik og karripasta. Rør om. Bland i de øvrige ingrediensene til sausen og la alt syde i 25 min. Sil sausen og tilsett skjellkraften. Pisk sausen luftig før servering.
Salte og pepre grønnsakene.
Legg de varme skjellene på et fat. Garnér med grønnsaker. Slå saus over.
Pynt med korianderblad.