Ingredienser

1 1/2 kg blåskjell
2 dl hvitvin

Saus:
2 sjalottløk, finskåret
2 fedd hvitløk, finskåret
1 ss maisolje
1 ts hvitvineddik
1 ts karripasta, asiatisk
1/2 rød chili, finskåret
2 korianderrøtter, revet
10 g ingefær, fersk finskåret
2 limeblad, finskåret
4 dl kokosmelk

Garnityr:
1 vårløk, i skiver
1 tomat, i terninger
1/2 agurk, i terninger
1 mango, i terninger
1 chili, finhakket

Korianderblader

Tilberedning

Kok skjellene under lokk med hvitvin ca 3-5 min. Hell av blåskjellkraften. Bruk den til sausen. Hold skjellene varme.

Sauter sjalottløk og hvitløk. Tilsett eddik og karripasta. Rør om. Bland i de øvrige ingrediensene til sausen og la alt syde i 25 min. Sil sausen og tilsett skjellkraften. Pisk sausen luftig før servering.

Salte og pepre grønnsakene.

Legg de varme skjellene på et fat. Garnér med grønnsaker. Slå saus over.

Pynt med korianderblad.

(Besøkt 85 ganger, 1 besøk i dag)