Ingredienser

800 g rent breiflabbkjøtt
(tilsvarer 1,6 kg
hel breiflabb)
2 – 3 ss grovhakket
timian
1 hel hvitløk
800 g poteter
1 lime
5 ss olivenolje

Tilberedning

Kok poteter. Del hvitløken i to. Stek de to halvpartene på middels varme i olivenolje. Legg snittflatene ned mot varmen,slik at oljen tar til seg smak.
Del breiflabben i medaljonger/mindre stykker. Skru opp varmen. Når oljen ryker lett, ha fisken oppi stekepannen. Strø over timian og stek stykkene 2 – 3 minutter på hver side. Kjøttet skal være hvitt tvers igjennom, ikke grått.
De kokte potetene deles i båter og legges i pannen.
Press limesaft over og servér med en lett salat.
Spis hvitløken – den blir mild og god når den bakes.

(Besøkt 119 ganger, 1 besøk i dag)