Ingredienser

1 sukkerbrød

Dynking:
1 dl sterk kaffe
1 dl Marsalavin (sherry eller portvin)
ca 1 ss kakao
litt revet sjokolade på toppen

Ostekrem:
4 plater gelatin
6 egg
1 1/2 dl melis
250 g Mascarponeost (eller naturell kremost)
2-3 ss konjakk
litt revet skall av appelsin og sitron
1/2 dl kokende vann

Tilberedning

Tiramisu kan du lage i porsjonsglass eller i en stor bolle. Lag sukkerbrød. Avkjøl. Legg biter av dynket sukkerbrød, ostekrem og kakaodryss lagvis. Pynt med kakao og sjokolade på toppen. La desserten stå kjølig og trekke en stund før servering.

Ostekrem:
Legg gelatinen i bløt i kaldt vann i 5 minutter. Pisk eggedosis av eggeplommmene og melisen. Bland inn Mascarponeost (evt kremost), konjakk og revet appelsin- og sitronskall. Ta opp gelatinplatene og klem ut vannet. Smelt dem i kokende varmt vann og hell det i ostekremen under omrøring. Stivpisk eggehvitene og vend dem forsiktig inn i ostekremen. Sett kaldt i 10 minutter.

(Besøkt 142 ganger, 1 besøk i dag)