Ingredienser

* ca 700 g sukkersild
* 70 g tomatpurè
* 0,5 dl olivenolje
* 50 g sukker
* soltørket tomat
* 30 g kapers
* 1 rødløk
* saften av en halv sitron
* 1 dl eddik (7%)
* dill
* basilikum
* sort pepper
* laurbærblad

Tilberedning

1. Stek tomatpurèen sammen med oljen.
2. Rør inn sukkeret.
3. Avkjøl puréen.
4. Tilsett den soltørkede tomaten, fint skåret, sammen med sitron og eddik. Tilsett litt vann om sausen virker for tykk.
5. Skjær løken i ringer.
6. Bland sild, saus, løk og krydder i en bolle, slik at silden er godt dekket med sausen.
7. Ha det hele over i et glass med lokk og la det stå kjølig et døgns tid før servering.
8. Mine erfaringer tilsier at dette holder seg i både en og to uker i kjøleskapet.

(Besøkt 223 ganger, 1 besøk i dag)