Ingredienser

600 g strømmingsfilet, fersk eller dypfryst
10-12 poteter, ca. 1 kg
2 gule løker
1 ss olje
1 pakke (500 g) knuste tomater, gjerne smaksatt med chili
300 g sukkererter
1 ts salt
1 kryddermål pepper
1-2 ts oregano eller timian

Tilberedning

Tin strømmingen om du bruker dypfryst. Skrubb eller skyll potetene og kok dem myke i lettsaltet vann. Skrell og finhakk løken. Fres løken i olje. Tilsett de knuste tomatene og la det koke opp. Legg ut strømmingen på en skjærefjøl og strø over salt, pepper og gjerne oregano eller timian. Rull sammen strømmingen og legg den i tomatsausen. La det koke under lokk i ca. 8 min. Skyll, skjær av tuppen og kok sukkerertene i lettsaltet vann i ca. 2 min.
Server tomatstrømmingen med poteter, sukkererter og flatbrød.

(Besøkt 45 ganger, 1 besøk i dag)