Ingredienser

300 g torskefilet (uten skinn og bein)
salt
olje (litt)
en god neve hele svarte korn av pepper

Buljong
Skall fra 1/2 kg reker
1-2 ss maisolje
saft fra 1/2 sitron eller
kuttet sitrongress
1/2 ss finkuttet ingefær
noen persillestilker
6-8 dl vann
150 g stilkselleri i biter
salt
hvit pepper

Tilberedning

Varm opp oljen i en kjele og tilsett rekeskall, sitron, ingefær, persille og stilkselleri. Hell over vannet. Salte og pepre forsiktig. La det koke sammen under lokk, ved middels varme, ca. 20 minutter. Sil kraften og ha den tilbake i kjelen. Kok opp like før servering. Smak til.
Still stekeovnen på 175 gr varme. Skjær fisken i 4 stykker og dryss på salt. Rist de svarte pepperkornene i varm panne, og knus dem i en morter. «Kle» fiskestykkene med pepper. Drypp over litt olje. Settes midt i varm ovn 10-12 minutter etter tykkelse.
Fordel kokte små grønnsaker i 4 varme tallerkener. Hell over rykvarm buljong. Dryss gjerne litt innmat fra granatepler rundt og plasser de sota torskestykkene oppå. Serveres straks.

(Besøkt 128 ganger, 1 besøk i dag)