Ingredienser

800 g torskefilet med skinnside
2 hvitløkbåter
4 ss nøytral olje
4 ss smør
pepper etter smak
litt mer salt ?

Skum:
2 hakkede sjalottløk
2 1/2 dl kraft av hummer eller
god fiskekraft
2 dl kremfløte eller
matfløte
litt smør
1 dl tørr hvitvin
salt

Tilberedning

Varm opp en stekepanne. Ha i like deler olje og smør. La det frese godt før du legger i fiskebitene med skinnsiden ned. Skrelte hvitløkbåter legges i. Skru ned til middels varme. Snu fisken når den er gyllenbrun på skinnsiden. Og stek ferdig. Tiden avhenger av tykkelsen på stykkene. Men omtrent sånn 6-9 minutter totalt. Salte og pepre.

Ha sjalottløk, kraft og hvitvin i en kjele. La det småkoke til omtrent 1/2 er igjen. Tilsett fløte og kok inn igjen. Smak til med salt og hold det varmt. Like før servering piskes sausen opp med en stavmikser.

Serveres med smørtrukket spinat smakt til med muskat.

(Besøkt 610 ganger, 1 besøk i dag)