Ingredienser

700 g torskerygg med skinn
1 ss finmalt havsalt
1 ts brent sort pepper
6 dl fiskekraft
12 solmodne tomater
1/2 rød chili
8 fedd hvitløk skrelt
200 g kokte hvite bønner
300 g rå makaroni
vann
salt
100 g kikerter
200 g fennikel
4 vårløk
4 ss god olivenolje

Tilberedning

Salt fisken ved å fordele noe mer salt på det tykkeste partiet.
La fisken ligge kaldt i 3-4 timer.
Varm opp olivenoljen.
Tilsett 8 tomater delt i to.
La dem småputre på middels varme i 5 minutter.
Tilsett fiskekraft og kok opp.
Reduser til 5 dl.
Sil i et klede.
Kok opp kraften igjen i en vid kjele.
Legg i hvitløk og torsken med skinnet opp.
Trekk fisken ved ca. 70 grader i ca. 5 minutter.
Ta den opp og hold varm under plastfolie.
Skum kraften godt, tilsett grønnsakene og kok i 1 minutt.
Legg i de fire andre tomatene, som er snittet lett med et kryss i skinnet, samt bønnene.
Kok alt i 30 sekunder.
Smak til med salt og pepper.
Kok makaronene som tørket pasta.
Legg dem i bunnen av tallerknene.
Ta skinnet av torsken og legg den i.
Øs over grønnsaker og buljong før servering.

(Besøkt 139 ganger, 1 besøk i dag)