Ingredienser

1 kg fersk tunfiskkjøtt i ett stykke (makrellstørje) eller oksefilet(ytre)
salt
pepper
olje
lodde- eller lakserogn

Gulrotsaus
3/4 dl hvitvinseddik
1 finhakket sjalottløk
1 liten finhakket gulrot
1 dl gulrotsaft (evt. appelsinjuice)
200 g kaldt smør i terninger
salt
hvit pepper

Tilberedning

Pensle kjøttstykket med olje. Dryss på salt og pepper. Grilles over (under) stek varme 4 minutter på hver side. Etterstekes under lokk på middels varme 20-25 minutter. Bruk steketermometer. Kjøttet er rosa ved 65 grader. La det hvile.

Ha eddik og sjalottløk i en liten kjele. Sett den over lav varme og kok væsken inn til halvparten. Tilsett gulrotsaft og gulrot, og la det koke over svak varme til mindre enn det halve. Rør inn smøret, litt etter litt, med en visp. Nå skal sausen ikke koke. Ha sausen i en food processor og kjør alt glatt. Tilbake i kjelen. Varmes forsiktig opp like før servering.

Skjær tunefisk eller okse i jevne skiver. Fordel sausen i varme tallerkener og fordel skivene over. Rogn på toppen.

Ha stekt sopp, stekte eplebåter, squash eller lignende til. Ris og ørlite chili anbefales.

(Besøkt 416 ganger, 1 besøk i dag)