800 g tunfisk
300 g finstrimlede rotgrønnsaker
1/2 løk
4 ark filodeig
2 dl rødvin
2 eggeplommer
300 g smør
1 ts trøffelolje
300 g smør
2 dl hvitvin
Fres de strimlede grønnsakene skikkelig møre i 1 ss smør. La dem kjølne og pakk i små, trekantede pakker av filodeig to til hver. Legg til side.
Beurre blanc: Grovhakk løken, surr forsiktig i litt olje. Ha på hvitvinen, kok ned til 1/2 dl. Sil bort løken. Pisk inn resten av smøret under stadig pisking. NB: Det skiller seg fort, så her må det piskes! Smak til med salt, pepper og trøffelolje.
Kok inn rødvinen til sirup.
Stek filodeig-pakkene i olje eller smør til de er pent gyldne.
Stek den romtempererte tunfisken raskt i panne, ikke mer enn ett minutt på hver side. Den skal være rå i midten! Skjær i 2 cm. tykke skiver.
Anrett pent på tallerken over beurre blanc med filopakkene som små fjell i midten og tunfisken rundt. Drypp rødvinssirup rundt.