Ingredienser:

4 dl vann, lunkent
1 dl hel hvete
1 dl linfrø
1 dl hel rug
2 dl solsikkekjerner
1 dl sammalt grov rug
3 dl tyttebær (evt. syltetøy)
3 ts salt

Tilberedning:

Blandes i stor bolle, dekkes med plastpose og la stå ca. 24 timer

dagen etter:

blad i 5dl meget varmt vann
2 poser tørrgjær
18 dl. hvetemel

Røres, behøver ikke eltes for deigen skal være ganske våt. Settes i 2 store og en liten form. ca. stekes 30 min. på 50 grader nederste rille, deretter setter du opp temp. til 180 grader og lar stå i ca. 45 min.

Ikke åpne opp stekeovnsdøren !

Så kjøper du en chevre ost, moden brie og camembert, pateer (du kan kjøpe vanlig postei og mikse med rødbeter, sopp og creme fraische og eller sylteagurk i mikser), lager et par salater, kjøper god vin og lager buffet:

Tips:
Ta en akevitt flaske, putt i melekkartong som er fylt med vann og litt granbar og annen pynt. Settes i fryseren. Ta ut, klipp bort kartong og vips, en flaske i is, fantastisk dekorativt !

(Besøkt 200 ganger, 1 besøk i dag)