Ingredienser

# 1 stor, fast slangeagurk 8ca 400g)
# salt, hvit pepper
# 6 dl yoghurt naturell eller lettrømme
# 2-3 hvitløksfedd
# 1 ss hvitvinseddik
# 2 ss olivenolje
# 2 kvister frisk mynte

Tilberedning

Tilberedningstid 25 minutter + 10 minutter avkjøling.

1. Husk at Gresk yoghurt er tykkere, fetere og mindre syrlig enn norsk. Den norske kan brukes, men må først renne av i for eksempel et kaffefilter. Ha filteret i en trakt eller sikt og hell i yoghurten. La den renne av i minst 20 minutter. Lettrømme kan med fordel erstatte yoghurt i denne dippen.
2. Skyll og tørk agurken og riv den grovt med skallet på. Bland den revne agurken med 1 ss salt og la den stå og trekke i 10 minutter. Skyll den revne agurken raskt under kaldt vann. Ha den i en sikt og klem ut mest mulig fuktighet. Skrell og press hvitløken. Skyll mynten og rist den tørr.
3. Bland lettrømme eller avrent yoghurt, press hvitløk, eddik og olje og bland godt. Smak tzatzikien til med salt og pepper og la den stå i kjøleskapet i minst 10 minutter. Serveres avkjølt, pyntet med mynteblad.

Dippen serveres sammen med brød, f eks våre fylte olivenbrød eller ferske pitabrød.

(Besøkt 104 ganger, 1 besøk i dag)