Ingredienser

4 biter torskefilet med skrapt skinn hver på 100 g
grovsalt
3 ss olje
1 kvist timian
3 hvitløkbåter
sort pepper fra kvern
2 ss (usaltet) smør

Potetkrem
500 g skrelte mandelpoteter
2 1/2 dl kremfløte
25 g smør
1 1/2 dl fløte ved servering
salt
pepper

Tilberedning

Kok potetene møre i usaltet vann. La dem dampe av seg under et klede. Press potetene gjennom sikt og bland det inn i oppkokt fløte/smør og kraftig omrøring. Tilsett halvpisket fløte ved servering og smak til med salt og pepper. Gjerne et gressløkdryss.

Fisken får ligge i grovsalt ca. 20 minutter. Varm opp en panne med olje, tilsett timian og hvitløk. Legg fisken med skinnsiden ned og stek over middels varme til den er nesten gjennomstekt og skinnet er sprøtt. Tilsett smør og trekk pannen tilside Ha på litt pepper. Trenger du salt?

Til dette serveres smørdampede vårgrønnsaker (som spede gulrøtter, asparges, vårløk osv.) og ristet hvitløk: Høvle hvitløk i løvtynne skiver som stekes i klaret smør og innkokt kraft. Smak til med salt, pepper og sitron.

Fordel potetkrem på varme tallerkener, legg fisken oppå. Spede grønnsaker has på og et dryss av ristet hvitløk.

(Besøkt 258 ganger, 1 besøk i dag)