Ingredienser:
7-7 1/2 dl lunkent vann
25 g gjær
2 ss kaldpresset rapsolje
5 dl byggmel
2 sl speltkli (helsekost)
2 dl valnøttkjerner, grovhakket
1 3/4 dl grov sammalt rug
1 1/2 dl glutenmel (helsekost)
1 1/2 dl sammalt spelt (helsekost)
1 dl byggflak (helsekost)
1 dl linfrø, helst grovknuste
1/2 sl solsikkekjerner
2 ss johannesbrødkjernemel (helsekost)
4 ts salt
2 ts fruktose

Fremgangsmåte:
Rør gjæren ut i vannet, tilsett olje.
Bland de tørre ingrediensene og rør dem smmen med gjærvæsken. Elt deigen godt ca 15 min på lav hastighet i kjøkkenmaskin (gir best resultat). deigen skal ha en tykk, men fuktig konsistens og skal ikke kunne formes med hendene. Fordel deigen i formene. Prikk brødene godt og dryss eventuelt på havregryn eller byggflak. Dekk med plast og la heve til dobbelt størrelse, ca 1 time.

Stekes nederst i ovnen på 200-220 grader, i ca 45-50 minutter.

Avkjøles på rist.

(Besøkt 264 ganger, 1 besøk i dag)