Ingredienser

400 g sildefileter uten skinn
eggeplomme
sammalt grovt hvetemel
200 g tomater
1 løk
1 hvitløkbåt
1/2 sitron
3 ss tomatpuré
salt og pepper fra kvern
rapsolje

Tilberedning

Fjern stilkene fra tomater og del dem i to. Ha dem i en blender og kjør til fin
masse. Fres finhakket løk og hvitløk raskt i olje og tilsett tomatpuré. La det frese
videre 3-4 minutter. Tilsett finhakkede tomater og la alt koke opp og putre videre
12-14 minutter. Smakes godt til.
Skjær sildefiletene i to på tvers og dypp dem i sammenvispet eggeplomme. Så vendes de i mel tilsatt salt og pepper. Stekes i varm panne 3-4 minutter på hver side like før servering.
*Her serveres sild og tomatkompott med kokte mandelpoteter, ovnsbakte tomater og
strimlet, forvellet rødkål.

(Besøkt 92 ganger, 1 besøk i dag)