Ingredienser

Paideig:
125 g smør
250 g hvetemel
30 g sukker
2 eggeplommer
2-3 ss kaldt vann

Fyll:
ca. 350 g rabarbra (evt. epler eller moreller uten sten)
1 dl sukker
1 ss potetmel

3 dl crème fraîche
3 eggeplommer
3 ts vaniljesukker

Marengs:
2 eggehviter
1 1/4 dl sukker

Tilberedning

Smuldre smør og mel og ha i sukker. Rør inn eggeplommer og vann. Bland gjerne deigen i en matprosessor. Sett deigen kaldt i 1/2 time. Kjevle ut deigen til en leiv og kle en paiform. Skjær vekk overflødig deig. Stek bunnen ved 200 °C i ca. 10 minutter til den er litt gyllen.

Skrell rabarbraen, skjær den i 2-3 cm lange biter og fordel dem i formen. Dryss over sukker og potetmel. Bland crème fraîche og eggeplommer og smak til med vaniljesukker. Hell blandingen over rabarbraen. Stivpisk eggehvitene til marengsen. Dryss på sukker og pisk videre til marengsmassen er stiv og blank. Sprøyt marengsen som gitter over paien.
Stek kaken ved 170 °C ca. 3/4 time.

(Besøkt 222 ganger, 1 besøk i dag)