Ingredienser

4 breiflabbkoteletter
Salt
Smaksnøytral olje (soyaolje)

Tilberedning

Dryss salt på fisken og la den stå noen minutter. Hvis fisken er mager, er det lurt å pensle den med litt olje, ellers vil hjørnene bli mye kraf-tigere røkt enn resten, og smaken kan fort bli sur. Dette er en enkel form for røyking, så det trengs ikke stort av utstyr. Vi har brukt en stekepanne av støpejern med lokk og en liten beholder som avsats til fisken. Enda enklere blir det med en beholder med rist og en propanflamme under. Røykingen skjer ved at man antenner spon og/eller flis av tre og lar det ulme i en mer eller mindre tett beholder. Her har vi brukt spon av eik uten kvist (kvister gir sur røyk!). Man varmer opp beholderen godt før man tenner på sponene og kveler flammen under et lokk. Sett inn i halvvarm ovn og la stå ca 10 minutter. Vi har røkt noen hasselnøtter til breiflabben. Røkte nøtter er faktisk nydelig.

(Besøkt 169 ganger, 1 besøk i dag)