Ingredienser

Varmrøkt laks og rogn:
Skjær en fint og jevnt stykke filet. Lag en blanding av 50/50 sukker og salt og dryss over fisken og rogna. La stå i 2 timer. Skyll og tørk. Ha nykvernet pepper over og pakk inn i 2 lag med plastfolie til fast pølse. Lag små snitt i plasten rundt hele pølsa. Dette gjøres for at røyken skal trenge inn til kjøttet/rogna. Tenn opp Abu Røk»en. Røyketiden avhenger av størrelsen på pølsa og hvor mye røyksmak du ønsker. Ca. 10-15 minutter pr 100-200 gram.

Tilberedning

Suppe:
Kok 2 blomkål (skåret i små buketter) i 1 liter melk til den er mør. Kjør i blender til puré. Smak til med salt, pepper og litt muskat. Varm opp, spe evt. med litt vann og leger med fløte.

(Besøkt 165 ganger, 1 besøk i dag)