Ingredienser

1 stor boks sopp
1 beger rømme
2 store løk i skiver
1 eske mørke vegebiter (fås fra fryseren på helsekost, smaker fantastisk likt biffstrimler)
1 beger snøfrisk med sopp/einerbærsmak (eller naturell)
3-4 dl melk (anhengig av ønsket mengde saus)
3-4 ss maizenna (avhengig avønsket tykkelse på saus)
sukkerkulør
smør/margarin til steking

Tilberedning

stek vegebitene i smør. ha dem oppi en gryte. stek soppen og løken og ha dem oppi gryta. la litt av «stekesjyen» ligge igjen på pannen. ha oppi begeret med rømmeog visp inn mot midten. la rømmen putre litt mens du hele tiden visper. Ha rømmen oppi gryta med det andre.
nå setter du gryta på middels varme. rør alt skikkelig sammen, og ha oppi snøfrisk og melk. la det smøkoke mens du rører, i ca 5 minutter. ha oppi maizenna til du får ønsket tykkelse på sausen. dvs ha oppi 2 ss, rør og la det putre litt. så har du oppi mer dersom du ønsker det. sausen er best tykk! er det for lite saus har du oppi mer melk, og regulerer tykkelsen og mengden hele tiden med melk og maizenna.
ha oppi litt sukkerkulør til du får ønsket brunfarge på sausen. la det til slutt koke i 5-6 minutter.

server med kokte poteter, tyttebærsyltetøy og rosenkål:)

(Besøkt 730 ganger, 1 besøk i dag)