Ingredienser

2 store løk
sjampinjong
smør eller margarin (ikke olje) til å steke i
2 bokser lettrømme
1 eske snøfrisk, jeg bruker med sopp-eller einerbærsmak
ca 5 dl melk, jeg bruker helmelk til denne gryten
maizenna

2-3 esker MØRKE vegebiter (sinnsykt god kjøtterstatning, finnes i frysedisken i helsekosten, smaker som biffstrimler, bare bedre)

Tilberedning

Stek løk og sopp i mye smør. bruk en stekepanne med høye kanter. ha det over i en stor gryte. stek opptinte vegebiter i smør og ha det over i gryten med det andre.
ha rømmen over i stekepannen og la det få et lite oppkok mens du rører med en visp hele tiden. la det blande seg godt med kraften fra stekefettet.
ha rømmen oppi gryten med det andre. ha oppi snøfrisk og halvparten av melken, og la det koke i ca 5 minutter. ha oppi endel maizenna, og bland med melk og maizenna til du får den tykkelsen du vil ha. jo tykkere du vil ha den, jo mer maizenna må du ha oppi. ha oppi melk hvis den blir for tykk, men denne gryten er best når den er tykk.
det samme hvis du vil ha mer saus, bare bland med melk og maizenna.

ha oppi salt og pepper og la det koke i ca 10 minutter.

server med poteter, rosenkål og tyttebær.

(Besøkt 542 ganger, 1 besøk i dag)