Ingredienser

2 villender
1 ss soya
2 krm pepper
Mangosaus:
2 modne mango, ca 750 g
4 ss andefett + smør
2 hvitløkfedd
1 ss karri
1 dl tørr sherry
1 ts brunt sukker
3 ss sitronsaft
salt
pepper

Tilberedning

Ta innmaten ut av fuglene, skyll og tørk godt. Skjær løs brystkjøttet. Kok skroget i buljong.

Skrell mangoen i skjær dem i tynne båter. Legg 12 båter til side. Kjør resten av fruktkjøttet til puré i en kjøkkenmaskin.

Skjær skinnet på fuglene i ruter med en kniv. Pensle kjøttet med soya. Krydre med pepper.

Stek fileten med skinnsiden ned i en stekepanne i ca 12-15 minutter. Snu filetene og stek dem ca 10 minutter. Pakk filetene inn i folie.

Hell fettet i en kjele. Tilsett presset hvitløk og karri under omrøring. Tilsett mangopuré, sherry, sukker og sjy fra filetene i aluminiumspakken.

Kok opp sausen. Smak til med salt og pepper.

Skjær brystene i fine skiver. Legg dem på varme tallerkener.

Fres mangobåtene lett i litt matfett. Fordel dem over kjøttet. Hell på litt av sausen og server resten ved siden av sammen med kokte eller stekte poteter og salat.

(Besøkt 201 ganger, 1 besøk i dag)