Ingredienser

* Reinsdyrskav (200g pr pers)
* Sjalottløk
* Sjampinjong og/eller kantarell
* Fløte
* Geitost
* Smør
* Enebær
* Salt og pepper
* Tyttebær eller solbærsirup

Tilberedning

1. Brun godt med smør i en jerngryte og stek kjøttet i gryten. Ha i litt vann og la kjøttet koke til det er helt mørt.
2. Kutt sjalottløken og soppen i skiver.
3. Hell av kraft som evt er til overs, og kok dette kraftig ned i en egen gryte. Krydre kjøttet med salt og pepper.
4. Ha løk og sopp i gryten sammen med nedkokt kraft og la dette småkoke noen minutter.
5. Ha i fløte, geitost og knuste enebær etter smak.
6. Til slutt smakes det til med tyttebær eller solbærsirup for å runde av sausen

Serveres direkte fra gryten med ris eller poteter til, tyttebær og litt rømme.

(Besøkt 2 223 ganger, 1 besøk i dag)