Ingredienser

300 g svinekjøtt uten ben
0.5 ts salt
2 ts tørr sherry
1 sammenpisket egg
1 gul eller rød paprika
60 g bambusskudd fra boks
2 vårløk
2 hvitløkbåter
0.5 kålhode
god olje

Sursøtt
2 ss sukker
1 ss olje
3 ss brun eddik
drøyt 1 dl kraft /
buljong
salt
pepper
1 ts maisenna

Tilberedning

Med en herlig sursøt og lett saus.
Skjær kjøttet i terninger/ strimler. Legg dem i en bolle med salt, sherry og egg. Bland godt.
Rens paprika og skjær i strimler/terninger. Skjær bambusskudd i skiver, strimle vårløk og hakk hvitløk. Ha maisenna i plastpose, legg kjøttet i og rist godt. Ha kjøttet over i et dørslag og la løst mel drysse av.
La oljen bli rykende varm i woken og stek kjøttet et minutt under omrøring. Ta opp og la renne av. Strimle kålhodet fint. Fres strimlene i varm olje under omrøring ca. 1/2 minutt. Tilsett paprika, vårløk og hvitløk – og stek under omrøring et drøyt minutt. Ha kjøttet tilbake og bland godt. Ha alt på et fat og hold det varmt.
Ha olje og sukker til sausen i woken og la det karamelliseres (ikke brennes). Rør minst mulig mens sukkeret smelter. Tilsett eddik og resten av ingrediensene, og la sausen koke opp under omrøring. Ha kjøtt og grønnsaker tilbake i woken og bland sammen med lett hånd. Drypp gjerne litt olje (sesamolje) over – og servér.

(Besøkt 354 ganger, 1 besøk i dag)