Ingredienser

· 4 stk. finhakket sjalottløk
· 1 stk. finhakket hvitløksbåt
· 0,8 ts chilipulver
· 1 ss TineSmør
· 2 ss tomatpure
· 2 boks ( a 400g ) tomater
· 1 stk. laurbærblad
· 5 dl grønnsaksbuljong
· 3 dl TINE Matyoghurt
· 1 ss maisennamel
· 1 ts salt
· 0,5 ts nykvernet pepper
· 2 ss frisk hakket basilikum

Tilberedning

Løk og hvitløk finhakkes og surres i smør tilsatt chilipulver til det er blankt. Rør inn tomatpure og fres 2 minutter til. Tilsett tomatene og laurbærblad, ha i kraften og la det koke ca.10 minutter. Smak til med salt og pepper. Ønsker man en jevnere suppe, kan den kjøres i foodprocessor. Rør sammen maisennamel og 2 dl matyoghurt og bland det i suppen under røring. Kok forsiktig opp. Server med dryss av finhakket basilikum og resten av yoghurten i klatter oppå.

NB! Vi blander yoghurten med maisenna eller hvetemel for at den ikke skal skille seg ved oppvarming. Ikke la retten fosskoke etter at yoghurten er tilsatt.

(Besøkt 106 ganger, 1 besøk i dag)