Ingredienser

600 gram kalvekjøtt
½ ts salt
Pepper
1 ss hvetemel

Kjøttet skjæres i tynne biter.
Varme opp smør eller olje i stekepannen.
Bland kjøtt, salt, pepper og hvetemel.
Stekes kort i små porsjoner.
Legg kjøttet i en forvarmet form i ovnen på 60 °C.
Tørk av pannen.

Saus:

Ingredienser:
1 ss smør
½ løk
200 gram sjampinjong
1 ts sitronsaft
1 dl hvitvin
1 dl kjøttbuljong
2 dl fløte
1 ss maizena
Salt og pepper
Persille

Tilberedning

Smelt 1 ss smør i samme panne.
Tilsett ½ finhakket løk, 200 gram sopp i skiver, 1 ts sitronsaft og 1 dl hvitvin.
La det koke til mengden er halvert.
Bland 1 dl kjøttbuljong, 2 dl fløte og 1 ss maizena i et målebeger.
Tøm blandingen opp i pannen, og la det koke kort tid.
Legg kjøttet tilbake i pannen. Krydre med litt salt og pepper.

Serveres sammen med rösti. Strø på litt persille ved servering.

(Besøkt 187 ganger, 1 besøk i dag)